sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Osa 5. Suhde kiemurat

Se oli sitten jälleen uusi osa täällä.. Tässä on tullut kirjoitettua iltaisin kirjoituskärpäsen puremana niin että osia on jo valmiina osa kymmeneen asti. Joten tahti taitaa nyt aluksi pysyä tiuhana kunnes pääsen tuonne osaan 10-12.
Jätänkin teidät nyt pidemmittä kirjoituksitta lukemaan osaa, lukuiloa!Suudelmat venyivät ja kaikki ympärillämme oli kuin usvan peitossa. Millään muulla ei ollut väliä kuin meillä kahdella.
Vasta kun museon vartija tuli sanomaan että paikka suljettaisiin viiden minuutin kuluttua, havahduimme ja hymyilimme toisillemme. Vaikka meidän olisi pitänyt nousta Johnny vain piteli minua syleilyssään kun puhui huumaavalla sävyllä.
”Meidän pitäisi varmaan lähteä..”
En saanut sanottua muuta kuin ”niin..”
” Olet koko tämän ajan Abs vältellyt sinun luokse menemistä mutta mitä jos nyt olisi aika?”
Silmäni suureni kauhusta, en ollut ennen Johnnyä hävennyt mökkiäni mutta nyt tuntui kuin talon pitäisi olla ehdottomasti parempi.
”Johnny, en..”
Mies sulki silmänsä puhuessaan
”Abs, vaikka asuisit tunnelin alla en välitä. Tahdon vain lopettaa tämän julkisilla paikoilla pyörimisen. Tunteeni ei muutu miksikään siitä vaikka talosi olisi asuntoauto.
Vasta autossa tajusin että olin suostunut miehen pyyntöön uskoen että tämä ei oikeasti välittäisi siitä millaisessa talossa asun.
”Se on sitten hyvin vaatimaton..”
”Ei se haittaa kunhan saamme olla yhdessä”
Saavuimme ohjeistuksellani talon eteen jolloin pääni painui häpeästä alas.
”niin, unohdin että asut vanhan Wendellin talossa. Mitä ihmettä sinä häpeät tätä? Olen aina tykännyt Wendellin tontista, sillä nimellä tontti nimittäin tunnetaan.”
Tämän sanottuaan mies nousi autosta jolloin minulla ei jäänyt vaihtoehtoa kuin seurata miestä sisälle taloon. En tiennyt oliko mies tosissaan sanottuaan niin miten sanoi vai tykkäsikö tämä oikeasti tontista, mutta oloni oli selvästi parempi.
Johnny pysähtyi kylpyhuoneen oven eteen katsoen puolelta toiselle, itse en voinut kuin tuijottaa jännittyneenä miehen takaraivoa.
”Sanoin että tämä on vaatimaton talo…”
Ennen kuin kerkisin reagoida, mies oli jo ottanut käteni omiinsa.
”Mitä sinä oikein höpiset nainen! Sanoinhan etten välitä!”
En voinut tunteilleni mitään, joten suljin silmäni pidätelläkseni kyyneleitä valumasta.
”Voi Abs! Sanoinko jotain väärin?”
”E-et sanonut, sanoit juuri sen mitä toivoin kuulevani..”
Johnny ei tarvinnut muuta kun tämä kaappasi minut halaukseen.
Sanoja ei enempää kaivattu joten annoimme huulten puhua puolestamme. Juttelimme puolille öin istuen sänkyni päällä jonka jälkeen suutelimme hyvästit, jonka jälkeen Johnny poistui täydellisenä herrasmiehenä.
Viikot sulautuivat toisiinsa kun tapailimme minun kirjoitusten ja Johnnyn töiden jälkeen. Olin itse yrittänyt kirjoittaa aina kun Johnny oli töissä joten meille jäi aikaa nähdä toisiamme.
Monesti ennen miehen iltavuoroa päädyimme jonnekin puistoon istumaan ja syömään eväitä joita olin tehnyt. En vieläkään ollut mikään gourmet- kokki mutta meille ne välttivät kun tärkeintä oli saada olla toistemme seurassa. 
Vaikka monesti sain ynnättyä kirjoitukseni Johnnyn vuoroihin, sain silloin tällöin soiton mieheltä että tämä ei päässytkään tulemaan.
Niinpä niinä kertoina tutustuin paikallisiin paikkoihin, kuten uimalaan. Vesi oli todella virkistävää koko päiväsen kirjoituksen jälkeen, niinpä huomasin käyväni siellä todella monesti. 
Monesti uimalassa ollessani näin kuinka monet ohikulkijat vilkuilivat aurinkokuviota ranteessani joka sai joka kerta oloni levottomaksi. En ollut Johnnyn tapaamisen jälkeen keskittynyt itse selvittämään asiaa, toisaalta en enää tuntenut niin suurta tarvetta siihen sillä olin alkanut nauttimaan elämästä Appaloosa plainsissa, sekä Johnnyn seurasta. En ollut valmis siihen että jos saisinkin selville menneisyyteni, että sieltä ilmestyisi poikaystävää tai pahempaa, aviomies.
Kotiin päästyäni sinä päivänä kirjoitin Ylikomissaari Humblelle, Johnnyn kaverille sähköpostia asiasta, olihan asia kumminkin poliisinkin pöydällä selvitettävänä. Tiesin että kyllä poliisi varmasti ottaisi minuun yhteyttä mutta tahdoin näyttää että olin kiinnostunut tutkimusten etenemisestä.
Illalla Johnny soitti ja pyysi seuraavana päivänä että menisin hänen luokseen ennen kuin tämä veisi minut jonnekin yllätyksenä viimeaikaisista perumisista.
Taksi ajoi minut puolenpäivän aikaan osoitteeseen jonka mies oli antanut enkä ollut uskoa silmiäni! Talo näytti enemmän kartanolta kuin kahden miehen poikamiesboksilta.
Kävelin epäröiden eteenpäin kunnes näin Johnnyn oven edessä.
”Johnny..”
”Abs! Mukavaa että tulit, käydään sisällä ensin, niin lähdetään sitten..”
Tunsin hyvin vieraaksi oloni Johnnyn talon edessä, harkitsin jopa sanoa miehelle että odottaisin ulkona kun kuulin takanani ääntä.
”Neiti Quint..”
Tulija oli Greg Humble, tiesin että Johnny ja Greg asuivat keskenään mutta tämän näkeminen siellä juuri sillä hetkellä tuntui jotenkin painostavalta.
”Ylikomissario..”
”Greg näin koti-ovella vain.. tulin vain syöttämään Thunderin ja Freebirdin..”
Ilmeeni taisi olla hämmentynyt sillä mies kääntyi hymyssä suin sinne mistä oli tullut.
”Thunder ja Freebird on Johnnyn ja minun hevoset..”
Olin entisestään hämmentyneempi, miehellä siis oli hevonenkin!? 
Pääsin sisälle jossa mies lopetti juuri puhelua.
”Töistä?”
Mies kääntyi kun kuuli kysymykseni, olimme todella lähellä toisimme.
”Ei tällä kertaa..”
Mies esitteli asuntoa josta kyllä huomasi että rahasta ei tainnut kahdella poikamiehellä olla pulaa. Taisin jopa sanoa sen ääneen sillä mies naurahti kysyen samalla mistä niin päättelin.
”No ajatte molemmat kalliilla autoilla, teillä on kartano kotina ja omistatte molemmat hevoset.. siitä.”
Johnnyn käytyä vessassa nousimme tämän autoon jossa yritin tiedustella minne menisimme.
”Se on yllätys.. mutta pidät siitä varmasti kun on näin kuuma päivä.”
Saavuimme rannalle, olin tainnut edellisellä viikolla mainita miehelle että tahtoisin käydä siellä tämän kanssa.
”Voi Johnny! Kiitos!”
Mies hymyili hurmaavaa hymyään, samalla sanoen että, jos minulla oli uimapuku mukana, voisimme mennä uimaan. Onneksi olin sen pukenut vaatteideni alle ennen lähtöä!
Riisuimme vaatteet jonka jälkeen menimme veteen. Vesi oli mukavan vilpoisaa, mutta sen verran viileää että meillä molemmilla oli hankalaa mennä uimaan, niinpä kahlasimme rantaviivaa pitkin. Juuri samassa kun olin sanomassa miehelle että meinasiko tämä oikeasti pakottaa minut uimaan kuulin kuinka tämän puhelin alkoi soida rannalla.
Katselin hetken kun tämä poistui vedestä kävellen kohti puhelintaan, tiesin jo valmiiksi mitä tulisi joten lähdin kävelemään pois vedestä.
Ennen kuin kerkisin miehen luokse, tämä oli jo pukenut vaatteet päällensä.
”Anteeksi Abs, minun täytyy mennä.. pystytkö tilaamaan taksin?”
Ennen kuin kerkisin vastaamaan tämä suikkasi poskelleni suukon ja lähti juosten autolleen. Tästä oli alkanut tulla tapa.
Sisälläni kupli vihasta tätä asiaa kohtaan, mutta eihän minulla ollut vaihtoehtoa kuin tilata taksi. Kaiken lisäksi taksikuski oli vanha pappa jota olisin juuri sillä hetkellä kaivannut kaikkein vähiten. Silloin olisin mieluummin ottaa Annan kuskikseni, mutta koska matkaa rannalta kotiin oli niin paljon, minulla ei ollut vaihtoehtoja kuin nousta kyytiin.
Päästyäni koti-ovelle ojensin hiljaa rahat, mutta en jäänyt odottamaan vaihtorahoja, sen verran kihisin kiukusta. Miten olin voinut rakastua sellaiseen mieheen joka ei edes yhtä uintireissua voinut järjestää niin että ajaisi minut myös kotiin asti!
Muutaman tunnin kuluttua puhelin soi jonka tiesin olevan Johnny, joka jälleen pyytäisi anteeksi ja pyytäisi saada tulla käymään.
”hei..”
”Anna anteeksi Abs! En olisi halunnut jättää sinua niin sinne rannalle.. voinko tulla käymään?”
”En usko että se nyt onnistuu Johnny, minun pitää tehdä hommia..”
Mies oli kuulostanut surulliselta kiellosta mutta oli hyväksynyt asian. Niinpä aloin siivota mitä oli siivottavana. Todellisuudessa eihän minulla mitään ollut mutta en vain ollut valmis tämän päiväsen jälkeen nähdä tätä. Olin putsaamassa lavuaaria kun kuulin vaimeasti kitaran soittoa ja kauniin mies äänen laulavan mökin ulkopuolella.

“It still feels like our first night together
Feels like the first kiss
It's getting better baby
No one can better this
Still holding on
You're still the one
First time our eyes met
Same feeling I get
Only feels much stronger
I want to love you longer
Do you still turn the fire on?....”
So if you're feeling lonely, don't
You're the only one I'll ever want
I only want to make it good
So if I love you, a little more than I should

Please forgive me, I know not what I do
Please forgive me, I can't stop loving you
Don't deny me, this pain I'm going through
Please forgive me, if I need you like I do
Please believe me, every word I say is true
Please forgive me, I can't stop loving you” (Bryan Adams: Please forgive me)

Päästyäni ulos, huomasin laulajaksi ja soittajaksi Johnnyn! En voinut uskoa että mies oli napannut kitaransa mukaansa ja tullut kiellosta huolimatta luokseni. Tämä soitti ja lauloi kertosäkeen vielä kerran kunnes avasi silmänsä ja puhuen pyysi anteeksi.
Päädyimme takapihalle katselemaan kuutamoa, miten tuollaisen jälkeen voisi kukaan olla enää vihainen? En minä ainakaan..
”Katso Johnny, tähdenlento!”
Osoitin taivaalle jossa tähdenlento meni, mutta huomasin sivusilmällä, ettei mies katsonut taivaalle.
”Minun tähdenlentoni on tässä vieressä.. Abs.. minulla olisi sinulta kysyttävää..”
”Niinkö? Mitä se mahtaa olla?”
Olin niin onnellinen etten huomannut kuinka miehen ääni oli epävarma ja hiljainen.
”Niin.. Olen tässä miettinyt.. Haluaisin muuttaa luoksesi asumaan.. mikäli se sinulle sopii..”
Kohdistin katseeni takasin taivaalle. Muuttaa luokseni? Tuohon mökkiin? Oliko mies tosissaan?!
Mies nosti myös vakavana katseensa samaan suuntaan odottaen selvästi jännittyneenä vastaustani.
”Niin?”
Mitä minun piti tälle vastata?
”Voinko miettiä asiaa?”
Miehelle oli selvästi kova paikka se että en ollut saman tien innoissani asiasta mutta tämän pika poistumiset ja perumiset sovituille tapaamisille oli saanut minut epäröimään suhdettamme. Olin huomaavinani kostuneet silmät tämän silmissä, joka taas meinasi nostaa kyyneleet omiin silmiini. Niinpä hiljennyimme katselemaan vain tähtiä. Jonkin ajan päästä mies suuteli otsaani ja toivotti hyvät yöt. 
Seuraavien päivien ajan en saanut kirjoitettua sanaakaan romaaniini, sillä ajatukseni oli vain siinä mitä vastaisin miehelle. Tämä oli soittanut kerran päivien aikana kertoen että olisi hyvä jos emme näkisi ennen kuin olin tehnyt päätökseni.
Niinpä vietin illat yksin mökissäni kohentaen ruokataitojani ja yrittäen kustantajani hiillostamana kirjoittaa. 
Tiesin että sinä lauantaina Johnnyllä ei ollut työvuoroa joten uskaltauduin soittamaan miehelle joka myös vastasi heti puhelimeen. Pyysin tätä tulemaan luokseni jolloin tämä sanoi tulevansa heti.

Olin siis tehnyt päätökseni, nyt kun mies seisoi siinä edessä, tiesin että olin tehnyt oikean päätöksen.
Mikä mahtaa olla Abigailin päätös? Se selviää seuraavassa osassa.

Siinä se jälleen oli.. Nopeaan tahtiin itsestä tuntuu nämä osat ilmaantuvan, mutta miksi turhaan pimittämään niitä kun ne kerta ovat valmiina..?! Tahti toki jonain päivänä vao muuttua kun pääsen osissa lähemmäs tämän hetkistä pelitilannetta. Mutta nautitaan vielä tästä tahdista kun pystytään! Seuraava osa ilmestyy kun saan inspiraation tulla sitä julkaisemaan.. tässäkin kumminkin on se oma hommansa.. =) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti