keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Osa 50- Tule takaisin osa 1

Huh! Se on sitten tasan 50 osa täällä! En olisi aloittaessa uskonut että tälläiseen numeroon vielä päästään! mutta pidemmittä puheitta, nyt lukemaan siitä, hus!

Kuvia 41

   ”Miltä sinusta tuntuu?”

Ne olivat terapeutin sanat jokaisella kerralla. Ihan kuin tämä tietäisi miltä minusta tuntuisi vaikka kertoisin. Taksi ajoi siskoni talon ohi, joka kerta sama vastaus ja joka kerta samat puheet. Mitä nekin hyödytti, ei mitään. Tämä oli määrännyt minulle jotain tabletteja jotka olin jättänyt ottamatta, ihan kuin niistä olisi hyötyä. Sanoi rauhoittavan mieltä, en minä sellaisia tarvinnut, en kun Nathan oli lakannut tulemasta esille joka nurkassa.


Katsoin taksin ikkunasta siskoni kastelua. Tämä säntillisesti kasteli pientä kohoumaa maassa kuin kallista aarrettaan. Olin kerran sanonut tälle että siemen oli pilalla ja tämän pitäisi heittää se pois, olin saanut vihaiset huudot niskaani ja äiti oli valottanut asiaa miksi Bria kasteli sitä, se oli muisto Gretasta.


   ”Miten meni?”

Samat kysymykset terapiassa, samat kysymykset kotona. Eivätkö nämä tajunneet että niillä vain pahensivat oloani?
Nousin portaat ylös ja katsoin entisen huoneeni ovea. Isä oli remontoinut Brian vanhan huoneen minulle sopivaksi jotta minun olisi helpompi jatkaa elämääni.


Menin huoneeseeni ajatellen elämääni. Mitäpä sitä ajattelemaan kun millään ei ollut merkitystä.
Annoin katseen vaeltaa huonetta enkä voinut olla ajattelematta entistä huonetta ja vastapäistä ikkunaa.


Laitoin oven hiljaa kiinni kuullen samalla kuinka isä ja äiti puhuivat minusta alakerrassa. Kyyneleet valuivat pitkin poskia.


Olin pettymys, olin häpeä. Miten kukaan ansaitsi tällaista tytärtä jonka pää ei kestänyt?!
Nostin kädet kasvoille ja huusin mielessäni, sillä en uskaltanut huutaa ääneen pahaa oloa pois. En ollut käynyt Nathanin haudalla takaisin paluun jälkeen. En uskaltanut ja se ahdisti, ahdisti enemmän kuin mikään muu asia.


Päivät menivät samalla tavalla, jokainen. Jopa viikonloput, ainoa poikkeus niissä oli että Bria ja Sarah tulivat käymään.
   ”Mitä oot tehnyt?”
   ”Sitä tavallista-”
Jätin lauseeni roikkumaan ilmaan, en jaksanut välittää. Hyväähän kaikki taisi tarkoittaa mutta miksi vaivautua?


Nousin portaat yläkertaan. Voimani olivat tipotiessään. Vaikka söin säännöllisesti, kiitos äidin huolenpidon. Silti minulla riitti voimaa vain käydä syömässä, terapiassa ja nousta portaat ylös. Olo oli kuin viemäristä vedetyltä jätevedeltä. Turhaakin turhempi.


   ”Kauan tätä on jatkunut? Ette te voi antaa Halleyn jatkaa näin! Teidän pitää puuttua asiaan! Ettekö ymmärrä että pidemmällä tähtäimellä hän saattaa olla merkin kantaja ja tämän pitää jatkaa sukua. En ole unohtanut itse velvollisuuttani, mutta oletteko te tämän kaiken keskellä?”


   ”Mitä voisimme tehdä? Halley on aikuinen ihminen ja-”
   ”Isä!”
   ”Max, Bria on oikeassa ja tiedät sen. Olemme jo katsoneet tätä jonkin aikaa ja-”


Nämä eivät tajunneet että olin pysähtynyt portaiden yläpäähän kuullen kaiken mitä nämä puhui.
   ”-ja jos tämä on perijä, jos Halley tosiaan saa merkin, tiedät itsekin mitä se tarkoittaa. Meidän täytyy ottaa asia puheeksi.”


Viimeisetkin voiman rippeet, viimesetkin tahdon voimat. Poissa. 
Nämä vain ajattelivat sitä pirun merkkiä ja sen tuomaa vastuuta! Bria sen kumminkin saisi, miksi minun siitä pitäisi ottaa huolenaiheekseni. Äiti oli itse sanonut että yleensä esikoinen sai merkin joten miten nämä nyt ajattelivat toisin?
Painoin pääni tyynylle, kuinka väsynyt olinkaan.


   ”Halley, tahtoisimme puhua-”
   ”Taasko? Max, ymmärrätkö nyt mitä Bria ja minä ajamme takaa? Tämä vain nukkuu, tuntuu kuin kaikki ilo tuosta tytöstä olisi poissa!”
   ”Niin, kaipa se pitäisi sitten-”
   ”Ei mitään kai, vaan pitää. Halley kuuntelee sinua, puhu hänelle kun olette kahden.”

****


Terapiakäynnit olivat loppuneet siltä erää, sen päivän käynti oli viimeinen. Kuinka väsyttävää olikaan selitellä samoja asioita ja toistaa että mikään tunne tila ei ollut muuttunut. Olin vain hetkeksi mennyt pitkälleni ja nyt huomasin avaavani silmät vasta kun taivas oli pimenemässä.


Samalla huomasin että isä oli tullut toiselle sohvalle istumaan sillä aikaa kun olin torkahtanut.
   ”Huomenia, tai pitäisikö sanoa iltoja.”
   ”Mmm, mitä kello on?”
   ”Kahdeksan ja puoli yhdeksän välillä.”
   ”Oho”


   ”oho? Muuta ei ole sanottavaa kuin oho? Nuori neiti, tajuatko että nukut nykyään kaiket päivät ja hetket? Et syö kunnolla, äläkä keskeytä. Et syö kunnolla, närpit vain ruokaasi. Nukut ja et tee mitään. Et ole tulosi jälkeen käynyt tyypillisillä lenkeilläsi, et edes kävelyllä. Et tee mitään mikä on sinulle normaalia sinua. Olet kuin tyhjä kuori ilman sitä oikeaa Halleyta. Et voi jatkaa näin enää kauaa, elimistösi ei kestä sitä.”


Tuijotin isää hämmentyneenä. Olin toki osannut odottaa Brialta ja äidiltä hyökkäystä mutta nämä käyttikin isää vipuvartena.
   ”En minä ole tyhjä kuori.”
   ”Oletpas, jos meinaat vielä, sanoa ettet ole niin kerro ensin, että milloin olet käynyt viimeksi ulkona? Siis niin ettet ole ajanut taksilla terapiaan?”


Olin suuttunut isälle. Huutanut tälle itku kurkussa.
   ”Et tiedä mitä koen! Et tiedä mitä tunnen! Et tiedä mitä nä-”
Siinä vaiheessa kun olin sanomassa sen, kertomassa mitä olin yliopistolla nähnyt. Sanat olivat jääneet kurkkuun ja olin noussut tuolilta, juosten tullut yläkertaan.
Pysähdyin huoneessani kun ovi oli paukahtanut kiinni perässäni. Räpyttelin silmiäni että näin paremmin kyyneleiden lomassa kun silmiini osui treeni vaatteeni jotka äiti oli asetellut huoneeni rahille.
Minä näyttäisin heille!


En ymmärtänyt tätä pointtia jonka olin päähäni saanut. Näyttäisin heille minkä? 
Sen että menin ovesta ulos keskellä yötä?
Mutta siinä minä kävelin, pitkin pimeitä katuja.
Syvään henkäisten, otin raitista ilmaa keuhkoihini ja annoin viileän kesäilman täyttää jokaisen soluni.


Kävelin vailla päämäärää. Annoin ajatusten lentää ja jalkojen tehdä työnsä. Ehkä isä oli ollut siinä asiassa oikeassa että ulkoilustani oli aikaa, en nimittäin muista milloin olisi pelkkä kävely teettänyt näin paljon vaivaa.
Rapina edessä sai minut pysähtymään, olin jo varma että hirviö hyökkäisi kun pensaan takaa hyppäsikin kaunis kauris. Tuijotin näkyä hiljaa ihaillen.


Kauris katsoi minua pitkään kunnes tämä käänsi päätään minusta katsottuna vasemmalle.


Annoin katseeni mennä tämän katseen lumoamana vasemmalle ja säpsähdin. Olinko alitajunnan kautta kävellyt tänne? Viimeiseen paikkaan jossa minun pitäisi olla, mutta sydän huuti sinne.


Koska olin tullut jo sinne asti alitajunnan avulla, päätin vihdoin käydä myös siellä.
Portti oli yllätyksekseni auki.
Vanha valurautaportti piti ääntä kun avasin sen mutta en välittänyt, kukaan ei liikkunut siihen aikaan ketä se olisi häirinnyt.


Pääsin koriste altaan toiselle puolelle hetken kävelyn jälkeen ja huomasin että sydämeni hakkasi rinnassa niin että pelkäsin sen jo lähtevän irti liitoksista.


Nathan Barrel
Unelma poika, hyvä ystävä. Liian aikasin.
Kaipaamaan jäi isä.
Kaatunut armeijan komennuksella.


En jaksanut pidättää ahdinkoa, annoin kaiken vain tulla.
Itki hysteerisenä polvillani Nathanin haudan yllä. Kyyneleet tippuivat pitkin poskia, pitkin käsiä. Lopulta tipahdellen pisaroina Nathanin hautakiven päälle.


Kuu hyväili taivaalla rauhalliseen tapaansa ja annoin kaiken ensimmäisen kerran tulla, pelkäämättä että joku tulisi ja minun täytyisi näytellä vahvaa.
Tunsin kuinka raskas kaipuu sai minut kaksin kerroin maassa taipumaan tahtoonsa. Jos vain hetkeksi sulkisin silmäni, jos vain hetkeksi antaisin tälle tunteelle vallan.
Viimeinen asia jonka muistin oli kaunis pyöreä kuu tervehtimässä yökulkijoitaan.

****


Aamu valkeni tuoden uuden päivän jälleen kohdattavaksi. Saapuessani takaisin kotiin minua odotti pahin mahdollinen haaste. Vanhemmat.
Tunsin pienen syyllisyyden piston mutta vain pienen, katsoessani äidin ja isän huolestuneita kasvoja.
   ”Missä olet ollut koko yön!? Olimme suunniltamme huolesta!”


   ”Isä käski kävelylle, joten minä kävin kävelyllä.”
   ”Niinhän minä käskin, mutta en kyllä tarkoittanut koko yötä”
Äiti vilkaisi suu yhtenä viivana isää jonka puhe oli tyynen rauhallinen.
   ”Isäsi tarkoitti että sinun täytyy kertoa meille minne menet ettemme huolestu turhaan! Missä olit?”


   ”Siellä ja täällä, mutta ajattelin että jos ette pahastu niin kokeilisin juoksemista?”
Äidin kasvot muuttuivat hymyyn, tiesin mistä narusta siis vetää. Hyvä. Nyt pääsisin pois tästä tilanteesta.


Kuinka olinkaan kaivannut juoksua! 
Olin rapakunnossa, se täytyi myöntää mutta sentään lähdin ulos siitä talosta ja vanhempien katseista.


Juoksin tunti tolkulla päivittäin. Se että juoksuni päättyi aina samaan paikkaan, ennen kotiin menoa ei ollut vahinko. Olin alkanut ottaa siitä tavan.


Venyttelin Nathanin haudalla samalla kun poistin tämän haudalta kuolleet kukat. Se päivä ei ollut poikkeus, mutta sitä en huomannut mitä selän takanani tapahtui.

   ”Herrani, hän on- en voisi mitenkään-”
   ”Kieltäydytkö pomosi määräyksestä?!”
   ”E-en herrani, kyllä herrani. M-minä, minä toimitan hänet vielä teille.”
   ”Hyvä, äitiä emme aikoinaan saaneet joten otamme siis tyttären. Kuinka osuvaa oli saada tämän kaverin muistot talteen. Hahahha”


   ”Hei Nathan. Tulin taas. Tiedän että et kuule minua mutta minun on pakko puhua, eihän haittaa?”
Olin hetken hiljaa, kuulin kauempaa aamuruuhkan äänet mutta läheltä lintujen iloisen virestelyn.


   ”Minulla on ihan kamala ikävä sinua. Säikähdin mitä näin yliopistolla, oliko se minun mieleni tepposia vai olitko oikeasti siellä? Tahdon vastauksen siihen rakas Nathan. En kestä olla tiedottomassa tilassa, tahdon- tahdon että.. Olisit elossa.”
Kyyneleet alkoivat jälleen valua pitkin poskiani kun sanoin viimeiset sanat kohti taivasta. Miten ikävä minun olikaan häntä!


Kotona suunnistin suihkuun kun taas alakerrassa äiti ja isä olivat tukka nuottasilla minusta.
   ”Etkö ole muka samaa mieltä? Mutta pakkohan hänen on!”
   ”Et voi Anabel ensin vaatia häneltä että hän alkaisi käymään ulkona ja sitten heti perää sitä että tämä alkaisi etsiä töitä. Anna hänelle aikaa.”
   ”Mutta-”
   ”Anna hänelle aikaa sanoin! Johan nyt on, mikään ei sinulle tunnu riittävän tällä hetkellä nainen.”


Menin sängylle makaamaan, kuunnellen niiden kahden riitaa. Tuntui pahalta ajatella että nämä tappelivat minun takia mutta olisiko minusta siihen mitä äiti minusta tahtoi?
Miksi äidille ei riittänyt mikään?!


   ”Hei Nathan, vanhemmat taas riitelivät. Ajattelin tulla tänne jos sopii? En tiedä kestääkö heidän liittonsa tätä kriisiä mutta juuri nyt en jaksa vain välittää, mitäköhän se kertoo minusta? Olen kaamea ihminen vai? Kumpa olisit täällä niin saisin- s-saisin.. ”
Kyyneleet lähtivät jälleen valumaan pitkin poskiani.


Mahtaisikohan tästä koskaan tulla loppua?!
En luottanut jalkoihini, onneksi tuoli oli lähellä hautaa. Vaikka eihän se mihinkään katoaisi vaikka tuoli olisikin kauempana mutta silti tunsin pakolliselta vain tuijottaa Nathanin hautaa, siten tuntui konkreettisemmalta se että olin Nathanin lähellä ja hän minua.


Henkäisin kuuluvasti kun näin hänet. Mutta toisin kuin yliopistossa tunsin sisälläni jotain muutakin kuin paniikkia. Olinko salaa toivonut näkeväni Nathanin vielä kerran vaikka se olikin minun omaa kuvitelmaani?


Tunsin luomieni muuttuvan yhtäkkiä oudon raskaiksi ja päässä tuntui outo humina. Jos laskisin hetkeksi pääni, niin humina varmaan lakkaisi.
Anteeksi alkuun että osa katkeaa tähän.. oli pakko katkaista tässä jotta se on järkevästä kohtaa katkaistu. Seuraava osa sitten tulee olemaan pidempi,. Eli kuvia osa kakkosessa tulee olemaan 57 kuvaa.


Mutta mutta... kuten jo alussa sanoinkin niin ajatella jo 50 osa! Sain tuossa jo teiltä lukijoilta idean tämän virstaanpylvään juhlimiseen joten se tulee tuossa kakkos osan jälkeen sitten.. Eli te saatte nähdä Nathanin ilman paitaa! Kyllä vain..
Tein pienoisen "haastattelun" herran kanssa ja siinä tämä ottaa lopulta paidan pois.. mutta menkäämme vielä tähän osaan ja odotetaan nyt muutama päivä niin saatte sen toisen puoliskon.

Kommentit enemmän kuin tervetulleita! <3

4 kommenttia:

 1. Uijui paidaton Nathan :D Okei tuo kuulosti hiukan oudolta :"D Mutta osa oli hyvä minusta. Tämä vähän pohjustaa ehkä tulevia tapahtumia ja selvittää, missä kunnossa Halley on oikein.

  Nauratti Maxin tokaisu, että sinulle ei sitten riitä mikään nainen. Tuli taas esiin se nuoruuden aikainen Max ja näkee ettei tietty miehen olemus ole miksikään ajan myötä muuttunut ;) Muutenkin Max pitää selkeästi Halleyn puolta enemmän ja ehkä vähän tyypillisen isän tavoin ei tahtoisi patistaa Halleytä millään. Onneksi Max tajusi myös ettei tilanne voinut jatkua niin kuin se alkuun jatkui.

  Hmm... Osin Nathanin haudalla käynti tuntuu auttavan tyttöä/naista. Itse silti mietin tekeekö se vain henkisestä paranemisesta vaikeampaa. Tällä tavoin Halley myös vaarantaa itsensä, jos Nathanin tieto on paikkaansa pitävää viime osasta. Muuten mitä Karnebot ovat? En muista millään enää, anteeksi :P

  Bria on selkeästi enemmän toiminnan tyyppi, kun käski vanhepienkin tehdä jotain Halleyn suhteen. Toisaalta Brialla on asiasta kokemusta ja ehkä tietää ettei pysähtyminen auta mitään tietyn ajan jälkeen. Jotenkin oli suloista Brian hoito kasvia kohtaa sekä ymmärrän huutoraivon siskolle, kun toinen toteaa sen olevan pilaantunut. Kasvi voi toimia Brialle hiukan samoin, kun Nathanin hauta Halleylle :) Eräänlainen yhteydenä poissa olevaan.

  Kirjoitusvirheitä ja outoja lauseita voi olla, koska kirjoitan puhelimella joten mikään ei korjaa tekstiäni. Itselläkin paha lukihäiriö niin kommentin teksti voi hyppiä hiukan nyt enemmän. Ja jos nyt tämän jälkeen taas jatkaisi kaappien siivousta, heh :DD kiitos ja jään innolla taas odottamaan osaa, jossa lopulta näen paidattoman Nathanin myös etupuolelta ;D

  R.H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ehkä hiukan oudolta mutta paidaton Nathan tosiaan tulee sitten toisen puoliskon jälkeen joten hetki vielä menee mutta sieltä se tulee :)
   Hyvä että pohjusti sillä tyttö rukka on tosiaan vähän.. no sekaisin.. tai miten sen nyt pukisi sanoiksi..

   Max on Max vaikka ikää tulisi lisää, ei tämän pohja luonne ole minnekkään hävinnyt, viisautta ehkä hiukan ettei nyt kaikkea mene laukomaan :P
   Halley on tosiaan enemmän isin tyttöä kuin äidin joten tämä on kietonut itsensä Maxin sormien ympärille mutta osaa herra olla isääkin kun sitä tarvitaan.

   En kommentoi tuohon haudalla käyntiin mitään.. näät toisessa osassa itse.. :P ;)
   Mutta siis, turhaa pyytelet anteeksi.. kunhan saan tuon Homero Folderton, Mystinen maailma meidän ympärillämme -kirjan kirjoitettua järkevästi niin että näyttäisi että lukisitte oikeasti tietokirjaa niin julkaisen sen täällä.. siellä saatte paremmin lukea mitä ne ovat, mutta näin lyhennettynä ne ovat haamuja jotka ovat kaapanneet ihmisen ruumiin ja nämä pyydystävät ihmisiä haamu"pomolleen", riippuen oletko mies vai nainen niin silloin on eri tarkoitus perä sillä mitä sinulla tehdään, se mistä ne tuntee on mustat silmät. Mutta kunhan saan tuon kirjan tehtyä niin saatte luettua sieltä paremmin, työn alla nimittäin juuri nyt..

   Bria on tosiaan toiminnan nainen! :D Bria tietää mistä puhuu mutta samalla tällä on aika yksiselitteinen suunta miten kyseisessä tilanteessa kuuluisi toimia, eihän hänkään oikein järjellä toiminut kun suri Gretaa jos muistatte? Sarah on elävä todiste siitä.. :P
   Suloista tai ei niin Bria tosiaan varjelee siementä yhtä paljon kuin Sarahia. Mutta mitä siitä seuraa niin älkää unohtako tuota kohtaa, muuta en sano ;)
   Ei kirjoitusvirheitä nyt niin montaa ollut joten ei mitään hämminkiä, itse en edes enää kokeile kirjoitaa puhelimella kun ei ole tullut yhtään mitään siitä.

   Kiitos kuuluu itsellesi kommentista ja eiköhän vielä ennen juhannusta keritä pääsemään jo siihen paidattomaan Nathaniinkin asti.. ;)

   Poista
 2. Paidaton Nathan tulossa <3_<3

  Oot jotenkin onnistunut vangitsemaan täydellisesti Halleyn ahdingon. Tuo teksti oli niin käsinkosketeltavaa, vei suorastaan mukanaan... kykenin tuntemaan samantapasia tunteita itsekin.

  Mutta nyt taas oikeasti pelottaa. Oon ihan varma, että Halley herää nyt jostain ihan muualta kuin hautausmaalta. Kenties karneborien kynsistä?! Äää D: Ei saa tehdä näin, pidät hullua jännityksessä täällä!

  Kiva muuten kun Briaa ja Sarahiakin nähtiin taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan.. paidaton Nathan tulossa.. mutta vasta kakkos osan jälkeen.. piinaako? no hyvää kannattaa aina odottaa? vai miten se sanonta meni? ;)
   Tässähän pistätä pasmat ihan sekaisin.. mutta kiitos kehuista. Yritin vangita sen tunteen mitä Halley käy ja näköjään onnistuin. :)

   Elähän pelkää liikaa, saat nähdä sen mitä ja missä Halley on kun tämä herää joten malta mielesi :)
   Karneborien hmmm.. saat nähdä sen sitten kun osa ilmestyy. Joko tulet piruksi olkapäälle että "julkaise, julkaise, julkaise.." :D
   Mutta kuinka monta monituista kertaa olet tätä hullua pitänyt jännityksessä!? :D Se on hyvä että onnistutaan tekemään se toinen toisellemme! :D

   Bria ja Sarah tosiaan ei katoa mihinkään taustalta, näitä vain nähdään vähän harvemmin kun Bria elää omaa elämää ja Halley on se johon keskityttään, mutta en tahdo luopua kaksikosta! En suostu! :D

   Kiitos kommentista! <3

   Poista